به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، عابدی سرپرست اجرائیات شهرداری اراک گفت: ساخت و ساز در داخل محدوده شهری مستلزم رعایت برخی اصول و مقررات خاص مهندسی و شهرسازی زیر نظر شهرداری است و برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیر اصولی، واحد اجرائیات، اصلیترین واحد مقابله و جلوگیری از این گونه تخلفات شهری محسوب میشود. عابدی افزود: این اداره برای تحقق اهداف و وظایف محوله در قانون شهرداریها، طی یک سال اخیر اقدام به جلوگیری از ۹۴۰ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در سطح شهر نموده است.
او در رابطه با روند برخورد قانونی با مالکینی که اقدام به ساخت و ساز غیر مجاز نموده اند، ادامه داد: چنانچه نیروهای اجرائیات در حین بازدید، به ساخت و ساز غیر قانونی برخورد نمایند، در مرحله اول به مالک اخطار داده تا نسبت به توقف کار و جمع آوری مصالح اقدام نماید و در صورت عدم توجه مالک به اخطار، مامورین پس از اخذ حکم ورود از دادستان، نسبت به جمع آوری بناهای غیر مجاز اقدام و پرونده مالک را به شهرداری منطقه جهت سیر مراحل قانونی تحویل مینمایند.
مهاجرت بی رویه به شهرها و تراکم جمعیت شهری گسترش ناموزون و غیر اصولی ساختمانها را در پی دارد.
ماده 100 ـ مالكين اراضی و املاک واقع در محدوده شهر يا حريم آن بايد قبل از هر اقدام عمرانی يا تفكيک اراضی و شروع ساختمان از شهرداری پروانه اخذ نمايند